Chainable – Kitchen-as-a-Service

Chainable introduceert het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept. Momenteel produceert de Nederlandse sociale huursector alleen al jaarlijks meer dan 40.000 ton afgedankte keukens, waarbij alle toegevoegde waarde en materialen verloren gaan. In heel Europa gaat dit al om meer dan 2.500.000 ton afgedankte keukens per jaar. Chainable weet dat dit anders kan en moet. Wij zijn […]

Circulair viaduct

Rijkswaterstaat bouwde samen met Van Hattum en Blankevoort en Consolis Spanbeton een betonnen circulair viaduct. Het viaduct valt te verlengen, verbreden, te demonteren en te remonteren. Momenteel bestaat het uit zo’n 40 prefab betonnen elementen. Elk element heeft een holle ruimte, waar kabels in zitten en waarmee de ligger op spanning kan worden gebracht.

Verdygo

Het Waterschapsbedrijf Limburg ontwikkelde Verdygo: een nieuwe ontwerp- en bouwtechniek voor een modulaire, flexibele en duurzame waterzuiveringsinstallatie. Verdygo wordt bovengronds gebouwd en ontworpen in de vorm van plug- en play modules die in standaard containers passen en dus makkelijk vervoerbaar zijn. Door de modulariteit kunnen de componenten makkelijk worden toegevoegd en verwijderd, en de installatie […]

Biocomposiet brug

Op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven is een biocomposiet brug verrezen. Deze 14 meter lange brug is gemaakt van hennep, vlas en PLA. De brug wordt nu getest. De bouwers hopen dat met deze brug de potentie van biocomposiet in de gebouwde omgeving zal worden aangetoond.

Greenwall Construct

De Greenwall Construct is een groene geluidswal, o.a. voor naast snelwegen. De Greenwall heeft een kern van organisch substraat, een optimale mix van stoffen met een goed geluidsisolerend vermogen, een licht gewicht, duurzame herkomst en lange levensduur. Hiermee kan de Greenwall tot 7 meter hoog zonder fundering worden gebouwd, wat grondstoffen bespaart. De producten zijn […]

Sustainer Homes

Sustainer Homes zijn modulaire woningen, gebouwd uit grotendeels hernieuwbaar materiaal, zeer energiezuinig en geschikt voor toekomstig hergebruik of voor aanpassingen gedurende levensduur. De Sustainer Homes zijn door de circulaire en energiezuinige uitgangspunten energie- en CO2 neutraal.

Optimaat

Optimaat is een duurzaam, compact en betaalbaar prefab woningconcept. Optimaat gaat uit van compacte, betaalbare en duurzame woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met de ruimte die ze nodig hebben om optimaal te kunnen genieten. De woning kan binnen een week worden gebouwd, en in de toekomst makkelijk worden gedemonteerd en herplaatst.

Heijmans One

De Heijmans One is een verplaatsbaar, prefab, modulair woningconcept, gericht op young professionals die betaalbare en aantrekkelijke woonruimte zoeken. Heijmans One is all electric, binnen no time te bouwen, en in de toekomst te demonteren.

Snelwoning

Jan Snel is al 60 jaar expert in het bouwen van modulaire, snelle, verplaatsbare, aanpasbare woningen en andere units. Zo leveren ze de Snelwoning, een grondgebonden nul-op-de-meter woonconcept, leverbaar in zes varianten. De productie, bouw en onderhoud is gestandaardiseerd, waardoor materialen, tijd en faalkosten worden bespaard. De woning is bovendien herbruikbaar.

BILT woning

De BILT woning is een ”IKEA huis”, een overzichtelijk totaalpakket en bouwsysteem met gestandaardiseerde bouwdelen die de koper naar eigen behoefte kan samenstellen tot een totaalpakket. Een woning kan in zes weken worden gebouwd, en is volledig aanpasbaar aan toekomstige woonwensen.