Weg als dienst

Dura Vermeer en de Provincie Overijssel zijn aan de slag gegaan met een circulaire weg: de weg als dienst. Het uitgangspunt is dat Dura Vermeer economisch eigenaar van de weg blijft en zich ontfermt over het beheer, terwijl de Provincie alleen een periodiek bedrag betaalt voor het gebruik van de weg.

Overbijdeoverheid.nl

Overbijdeoverheid.nl is een circulaire marktplaats voor (semi-)overheden, waar je o.a. gebruikte (bouw)materialen, kunst, computers, gereedschappen en meubels aan kunt bieden en kunt kopen.

Insert

Op de Insert marktplaats kunt je herbruikbare materialen en grondstoffen aanbieden of zoeken. Een online marktplaats voor circulaire materialen.

Bouwkringloop

De Bouwkringloop is een fysieke winkel waar je gebruikte (bouw)materialen kunt kopen als o.a. particulier. De Bouwkringloop brengt restpartijen bouw- en sloopmaterialen bij elkaar op één locatie, die kunnen worden gekocht door lokale klussers en bouwers.

Gebruiktebouwmaterialen.com

Gebruiktebouwmaterialen.com is een online winkel waar je als particulier of als bedrijf gebruikte bouwmaterialen kunt kopen. Van hout tot sanitair, de winkel heeft voor ieder wat wils.

Excess Materials Exchange

Excess Materials Exchange is een online marktplaats waar bedrijven materialen kunnen uitwisselen en verkopen. Het is een digitaal ”matching” platform, waarbij je wordt gekoppeld aan een ander bedrijf dat past bij wat je wilt kopen of verkopen.

Bruggenbank

Op de Bruggenbank kun je gebruikte bruggen kopen en aanbieden ter hergebruik.

Oogstkaart.nl

De Oogstkaart is een online marktplaats waar je hergebruikte, oude (bouw)materialen en onderdelen kunt kopen om ze een nieuw leven te gunnen. Je kunt filteren op wat je zoekt: van hout tot W-installaties, van materialen tot volledige producten.

Alkondor gevel als dienst

In 2016 heeft Alkondor in samenwerking met de TU Deft, VMRG, AluEco en verschillende producenten het concept: de integrale circulaire gevel als een service ontwikkeld. De pilot van de integrale gevel als een service voorziet een gebouw van verwarming, koeling, ventilatie, zonlichtregulering, energieopwekking en de gehele digitale besturing hiervan via Wifi. In de pilot zijn verschillende […]

M-Use

Met de M-Use lift van Mitsubishi kun je een lift als dienst huren. Je rekent af op het gebruik van de lift, in plaats van de lift zelf te kopen. Mitsubishi biedt een contract aan waarin o.a. onderhoud is geregeld en waarin een prestatiegarantie is vastgelegd voor de levensduur van de lift. Je kunt verschillende […]