Over

Over de Circulaire Bouwcatalogus

De Circulaire Bouwcatalogus is een initiatief van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, waarin circulaire producten en diensten die bijdragen aan een circulaire gebouwde omgeving worden tentoongesteld. Stichting W/E Adviseurs heeft in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een selectie van inspirerende circulaire voorbeelden voor u samengesteld.

Hierbij gaat het om alle sectoren, zowel woning-, als utilitaire, als grond-, weg-, en waterbouw. U vindt de producten georganiseerd naar productgroepen (bijvoorbeeld circulaire vloeren), waaronder losse producten van leveranciers staan tentoongesteld. Per productgroep vindt u daarnaast een beoordeling van de productgroep op vijf circulaire strategieën. Benut het beschikbare, gebruik hernieuwbaar materiaal, verlaag de milieu-impact, creëer voorwaarden voor een lange cyclus en creëer voorwaarden voor toekomstige cycli. Daarnaast vindt u per productgroep ook of de productgroep in kwestie op één, of meerdere, van de circulaire R-strategieën scoort.

Zelf in de catalogus?

Als u zelf een innovatief, circulair product of dienst hebt dat past in de catalogus? Klik dan hier. 

Disclaimer
De catalogus is met zorg samengesteld om voldoende spreiding en kwaliteit te garanderen, maar is per definitie arbitrair en onvolledig. De catalogus is bedoeld ter inspiratie, niet om advies uit te brengen over het gebruik van een van de getoonde producten of diensten. Daarnaast wil de opname van een bepaald product of dienst in de catalogus niet zeggen dat dit product of dienst beter is dan andere producten of diensten, die (nog) niet in de catalogus staan. Stichting W/E adviseurs, die de catalogus heeft opgesteld, is onafhankelijk.