SOLIDOR terrasdragers

Het Comfort gamma van terrasdragers voor houten of tegel-terrassen zijn een reeks modulaire terrasdragers en bestaan uit vaste (vanaf 10 mm) en regelbare terrasdragers zijn traploos verstelbaar vanaf 35 millimeter tot 1 meter hoogte. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen en accessoires, specifiek gericht op de uitdagingen van houten -of tegelterrassen. De combinatie van de […]

ConX

ConX is een flexibel staalskeletbouwsysteem, met name geschikt voor grootschalige gebouwen. Na afloop van de levensduur vallen ConX elementen te demonteren en hergebruiken.

Freement

Freement is hergebruikt cement. De Rutte Groep en New Horizon Urban Mining hebben een Smart Liberator ontwikkeld, een machine die beton scheidt in zijn drie oorspronkelijke grondstoffen: grind, zand en cement. Zo’n 50% van het cement in beton is namelijk nog geen reactie aangegaan met de overige grondstoffen, en is dus ”vrij” te gebruiken. De […]

SkeLLet

SkeLLet is een stalen bouwsysteem bestaande uit stalen profielen en een breed scala aan verbindingsstukken. In de profielen zijn op vaste afstand gaatjes geponst waar de verbindingsstukken in passen. Met dit flexibele en modulaire systeem kunnen allerlei soorten gebouwen worden gebouwd. Na afloop van levensduur kunnen de onderdelen los worden gehaald en opnieuw worden ingezet.

Thoma Holz

Thoma Holz produceert o.a. 100% biobased kruislaaghout (Wood100). Ze gebruiken geen lijm, maar lamineren in plaats daarvan stukken hout aan elkaar met peggen. Hierdoor is de milieu-impact van het hout stukken lager dan vergelijkbare producten.

Binderholz

Binderholz levert verschillende houtoplossingen, waaronder kruislaaghout (CLT), stukken gelamineerd hout die geschikt zijn voor draagconstructies, gevels, daken, en vloeren.

Stora Enzo CLT

Stora Enso is een leverancier van een breed scala aan hernieuwbare en biobased producten. Ze produceren ook kruislaaghout (CLT), gelamineerde stukken hout die toepasbaar zijn in draagconstructies, vloeren, gevels en daken.

KLH Massivholz

KLH Massivholz produceert kruislaaghout (CLT), gelamineerde stukken hout waarmee sterke draagconstructies, gevels, vloeren en daken kunnen worden gebouwd.

Kruislaaghout

Kruislaaghout (oftewel Cross Laminated Timber, CLT) is een houtbouwproduct. Het zijn sterke, massief houten constructieplaten die zijn opgebouwd uit drie of meer lagen kruislings verlijmde lamellen. Doordat de kruislinks gelegde houten elementen onder hoge druk worden samengeperst ontstaat een bijzonder sterk product. Het natuurlijke uitzetten, krimpen en vervormen van hout wordt tot een minimum beperkt. […]

Modulaire staalskeletten

Staalbouw is door de lange levensduur en veelal standaard afmetingen bij uitstek geschikt voor hergebruik. Verschillende fabrikanten van staalskeletbouwsystemen spelen hierop in, met een assortiment aan gestandaardiseerde stalen profielen, balken en verbindingsstukken waarmee veel verschillende gebouwen kunnen worden gemaakt, gedemonteerd en hergebruikt.