kalkzandsteen met secundair materiaal

Kalkzandsteenelementen worden gebruikt voor de bouw van dragende en niet-dragende wanden in woning- en utiliteitsbouw. Bij de huidige nieuwbouwopgave is de grondstofbehoefte groter dan het materiaal dat vrijkomt bij sloop. Bij het produceren van kalkzandsteen kan de vrijkomende grondstof ingezet worden ter (gedeeltelijk) vervanging van het toeslagmateriaal.

Circulair beton

Beton dat geproduceerd is door het oogsten van bestaande betonnen constructies. Via innovatieve verwerkingstechnieken worden de oorspronkelijke grondstoffen teruggewonnen. In tegenstelling tot het toepassen van betongranulaat zijn er geen beperkingen op de maximale toepassing van de secundaire grondstoffen. Het circulaire beton wordt geproduceerd met dezelfde specificaties als regulier beton.

X-LAM

X-LAM is kruislaaghout oftewel CLT (Cross Laminated Timber) en bestaat uit minimaal drie kruislings verlijmde lamellen. Het is een massief en zeer belastbaar bouwmateriaal en vervangt metselwerk en beton. X-LAM wordt onder andere toegepast in woningen, kantoren, productiehallen en logistieke gebouwen. Dankzij de hoge mate van prefab kunnen de X-LAM-onderdelen snel op de bouwplaats gemonteerd […]

Urban Mining Concrete

De Smart Liberator is een innovatieve beton verwerkingstechniek die de oorspronkelijke, zuivere primaire bestanddelen vanuit geoogst beton (zand, grind en cement) herwint. Van deze herwonnen grondstoffen produceren we nieuw circulair beton! Door deze nieuwe circulaire manier van beton verwerken, dragen we bij aan lagere milieubelasting en een enorme CO2-reductie van minimaal 63% ten opzichte van […]

Calduran kalkzandsteen Caldubo® elementen

Bij de productie van Calduran Caldubo elementen wordt gebroken kalkzandsteen ingezet dat afkomstig is van de sloop van gebouwen. Met dit secundaire materiaal is circa 40% van het zand te vervangen in de kalkzandsteen blokken. Hiermee wordt een hoogwaardigere inzet bereikt van grondstofstromen die vrijkomen bij de sloop van gebouwen.

SOLIDOR terrasdragers

Het Comfort gamma van terrasdragers voor houten of tegel-terrassen zijn een reeks modulaire terrasdragers en bestaan uit vaste (vanaf 10 mm) en regelbare terrasdragers zijn traploos verstelbaar vanaf 35 millimeter tot 1 meter hoogte. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen en accessoires, specifiek gericht op de uitdagingen van houten -of tegelterrassen. De combinatie van de […]

ConX

ConX is een flexibel staalskeletbouwsysteem, met name geschikt voor grootschalige gebouwen. Na afloop van de levensduur vallen ConX elementen te demonteren en hergebruiken.

Freement

Freement is hergebruikt cement. De Rutte Groep en New Horizon Urban Mining hebben een Smart Liberator ontwikkeld, een machine die beton scheidt in zijn drie oorspronkelijke grondstoffen: grind, zand en cement. Zo’n 50% van het cement in beton is namelijk nog geen reactie aangegaan met de overige grondstoffen, en is dus ”vrij” te gebruiken. De […]

SkeLLet

SkeLLet is een stalen bouwsysteem bestaande uit stalen profielen en een breed scala aan verbindingsstukken. In de profielen zijn op vaste afstand gaatjes geponst waar de verbindingsstukken in passen. Met dit flexibele en modulaire systeem kunnen allerlei soorten gebouwen worden gebouwd. Na afloop van levensduur kunnen de onderdelen los worden gehaald en opnieuw worden ingezet.

Thoma Holz

Thoma Holz produceert o.a. 100% biobased kruislaaghout (Wood100). Ze gebruiken geen lijm, maar lamineren in plaats daarvan stukken hout aan elkaar met peggen. Hierdoor is de milieu-impact van het hout stukken lager dan vergelijkbare producten.