Circulaire Obiwand

De Obiwand 100 en 300 zijn 100 mm dikke systeemwanden die bestaan uit producten die volledig opnieuw kunnen worden gebruikt. De wanden worden opgebouwd met aluminium profielen en voorzien van gips of glaskozijnen. Ze zijn compleet te demonteren zijn om ergens anders te worden hergebruikt. Dankzij de opbouw met ons H-profiel is het materiaalverlies minimaal.

Drifter bank

Drifter banken zijn houten banken voor pleinen, parken en straten die zijn gemaakt uit hergebruikte, oude meerpalen, afkomstig uit lokale infrastructuur. Het 30 à 40 jaar oude tropisch hardhout is als FSC® recycled wood gecertificeerd.

OPNIEUW!

De sociale onderneming OPNIEUW! biedt (kantoor)meubilair aan als dienst, naast een breed scala van andere circulaire oplossingen. OPNIEUW! verkoopt en verhuurt refurbished kantoormeubilair, repareert en reinigt meubels om de levensduur te verlengen, en biedt een breed assortiment duurzame meubels uit gerecycled materiaal en met een lage milieu-impact aan.

Desko

Desko biedt verschillende duurzame en circulaire producten aan. Ze kopen oude kantoormeubelen op om ze op te knappen, te repareren en opnieuw te verkopen, bieden tweedehands meubilair aan, en bieden bijvoorbeeld ook waardescans aan om inzichtelijk te maken wat de waarde is van het meubilair in bezit.

Ahrend

Ahrend timmert hard aan de weg op het gebied van circulariteit. De producten van Ahrend zijn modulair ontworpen, waardoor materialen en onderdelen een tweede leven kan worden gegund. De filosofie van Cradle to Cradle ontwerp is diep ingebed in de bedrijfscultuur van Ahrend. Ahrend biedt een breed circulair palet aan. Denk bijvoorbeeld aan onderhouds- en […]

Circulair meubilair openbare ruimte

Op onze pleinen en parken zijn we hout al langer gewend. Houten banken of speeltoestellen zijn gemeengoed. Maar er zijn ook bedrijven die zich inzetten op andere biobased of circulaire innovaties. Denk bijvoorbeeld aan straatmeubilair uit hergebruikte, biobased materialen, zoals afgedankte meerpalen waar banken van worden gemaakt.

Gispen

Gispen maakt meubels uit hergebruikt en gerecycled materiaal, maar verzorgt daarnaast ook onderhoud en reiniging om de levensduur van meubels te verlengen.

Bribus circulaire keuken

Het samenwerkingsverband Bribus, TU Delft, ATAG en Dirkzwager Groep heeft een circulaire keuken ontwikkeld. De keuken is opgebouwd uit modules van hoogwaardig, milieuvriendelijk materiaal die continu kunnen worden aangepast aan veranderende wensen van gebruikers. De eigenaar van het vastgoed wordt via een service- en terugnamegarantie ontzorgd.

INSIDE/INSIDE

DGBC, NIBE en Ex Interiors hebben INSIDE/INSIDE op de markt gebracht. Een online platform waar objectief inzichtelijk wordt gemaakt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers selecteren interieurproducten, materialen en aantallen of vierkante meters. Vervolgens kunnen zij detailinformatie lezen en betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact inzien en vergelijken. De totale hoeveelheid […]

Milieuvriendelijke meubels

Interieurs, waaronder meubels, hebben door trendgevoeligheid en slijtage vaak een korte levenscyclus, en daardoor een hogere milieu-impact. Fabrikanten van meubels denken daarom na over de milieu-impact van hun producten. Ze maken bijvoorbeeld meubels uit hergebruikt, gerecycled en biobased materiaal. Soms koppelen fabrikanten deze duurzame activiteiten ook aan circulaire businessmodellen, zoals waardescans of dienstverleningsmodellen.