Nieuws & Achtergronden

Riwood rijstvliescomposiet

RIWOOD rijstvliescomposiet gevelprofielen en terrasplanken zijn een biobased én circulaire oplossing die geen hout bevat, maar wel de warme uitstraling heeft van hout. Anders dan hout is RIWOOD rijstvliescomposiet terras- & gevelbekleding met houtlook bestendig tegen vocht, rot én allerlei schimmels of micro organismen.

RIWOOD is volledig circulair. Aan het einde van de levenscyclus kunnen de houtlook composiet gevelpanelen en dekdelen worden ingeleverd, of het nu gaat om montageresten, zaagstukken of end of life materiaal, waarna het naar de fabriek gaat voor herverwerking. Hier wordt het verwerkt tot nieuwe producten. Kortom; een unieke, circulaire terras- & gevelbekleding composiet oplossing.
RIWOOD is niet alleen zeer bestendig tegen weersinvloeden en goed verwerkbaar, het is ook bijzonder duurzaam. Het bestaat namelijk uit 15% rijstvlies (afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie), 26% calciet (bijproduct van drinkwaterzuivering). 52% postproduction recycling kunststof (productieafval kozijnenfabriek) en 7% procesadditieven. Dit betekent dat RIWOOD houtlook composiet gevelprofielen en terrasplanken worden gemaakt uit secundaire reststromen. Zo bouwen we samen aan een circulaire toekomst! Niet voor niks dragen on RIWOOD profielen actief bij aan het behalen van project gerelateerde LEED(Leadership in Energy and Environmental Design) doelstellingen.

Meer nieuws

15 maart 2024

Circulaire gipspanelen

8 maart 2024

Urban Mining Concrete

23 februari 2024

Riwood rijstvliescomposiet

9 februari 2024

No Waste Tracks