Nieuws & Achtergronden

The New Makers – betaalbare circulaire woonoplossingen

De ontwerpprincipes voor circulaire gebouwen sluiten goed aan op een aantal vraagstukken die maatschappelijk spelen. Modulair, fabrieksmatig, snel en demontabel zijn goede uitgangspunten voor bijvoorbeeld tijdelijke huisvesting of snelle realisatie van starterswoningen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

TheNewMakers heeft als missie volledig circulair wonen betaalbaar en schaalbaar te maken. Dat doen ze door het volledige bouwproces – van ontwerp tot en met productie – te digitaliseren. TheNewMakers verkoopt naast volledige woningen (de Uuthuuske en HoutenThuis) ook circulaire no waste keukens (NoWa) en prefab badkamers (ComfortCabin).
Het bedrijf is tot nu toe organische gegroeid. Winst van de eerste meubellijn Fabrikoos (de naam moest een beetje aaibaar zijn naast alle technische benaderingen) werd weer in het bedrijf gestopt. Vandaag de dag maakt TheNewMakers een paar honderd woningen op computer gestuurde machines (3 CNC) , met 40 enthousiastelingen en een werkplaats van 5000 vierkante meter. Om sneller te kunnen opschalen en meer impact te kunnen maken voert het bedrijf inmiddels gesprekken met investeerders
Bron: TheNewMakers | Change Inc.

Meer nieuws

15 maart 2024

Circulaire gipspanelen

8 maart 2024

Urban Mining Concrete

23 februari 2024

Riwood rijstvliescomposiet

9 februari 2024

No Waste Tracks