Nieuws & Achtergronden

Cyclin® Puur – akoestische panelen

Soms is het lastig om grootschalig biobased materialen toe te passen. Maar alle kleine beetjes helpen - zeker waar het gaat om renovatie en transformatie projecten. Daar blijft de draagconstructie grotendeels intact en zijn het de toevoegingen die impact kunnen maken. Het toepassen van restmaterialen is een waardevolle circulaire strategie. Zeker als het hergebruik in de toekomst is gegarandeerd door de toegepaste materialen.

Naast de circulaire eigenschappen van dit product draagt het ook bij aan een gezonde, comfortabele woon-, of werkomgeving. Door de toepassing van natuurlijke vezels  die het vermogen hebben om wel 30% van hun eigen gewicht aan vocht op te nemen en weer af te staan.

Van hun website:
De natuur heeft miljoenen jaren ervaring in bouwen en groeien. Waarom zou je dat weggooien? Precies! Cyclin® akoestische platen zijn gemaakt van cellulose vezels uit reststromen, zoals papier, en is 100% door ons te hergebruiken als grondstof. Het bevat geen toxische stoffen zoals formaldehyde en is niet irriterend in het gebruik of tijdens de verwerking. Zo vermijden we samen afval én werken we met herbruikbare bouwmaterialen.

Lees hier verder op de productpagina van Cyclin Puur: Cyclin® Puur – De circulaire bouwcatalogus

Meer nieuws

15 maart 2024

Circulaire gipspanelen

8 maart 2024

Urban Mining Concrete

23 februari 2024

Riwood rijstvliescomposiet

9 februari 2024

No Waste Tracks